Božićni koncert – tradicionalni, a prvi!

Svakog Božića, već gotovo deset godina, u crkvi Bl. Augustina Kažotića u Zagrebu pjesmom čestitamo Božić svim župljanima. Uvijek smo nastojali izabrati neku pjesmu iz bogate riznice hrvatskih Božićnih pjesama te smo kroz godine skupili priličan broj različitih napjeva iz svih krajeva Hrvatske, dostatnih za jedan koncert. I tako se rodila ideja!

Kad već snijeg nije padao za Božić, odlučio je padati uvečer našeg Božićnog koncerta 02. siječnja 2016. godine što je cijelom koncertu dalo i dodatni ugođaj, ali i nama pokazalo da niti vremenskih uvjeti nisu prepreka dragim prijateljima i rodbini da nas dođu podržati u onome što radimo.

Božićno putovanja pjesmom započeli smo napjevom iz Neviđana s otoka Pašmana Na dobro nam Božić dojde, a put nas je vodio preko svima poznatihRadujete se, Veseli se Majko Boža, Svim na zemlji, istarske Porodil se kralj nebeski, međimurske Zdravo budi mladi kralju, vodičke Veselmo se i Božićnih zvona do dubrovačke Kolendre. Naše druženje oplemenili su i dragi nam gosti i prijatelji iz župnog zbora Osvit.

Cijeli koncert je protekao u veseloj i prijateljskoj atmosferi, koja se nastavila i nakon koncerta u ugodnom druženja, a i u ovaj događaj smo nastojali ugraditi i dodatnu humanitarnu notu te smo prikupljali sredstva za najpotrebnije korisnike župnog Karitasa.

Koncert 2016