Zajedničko ljetovanje Udruge Marjan

Iako se ideja povlačila po nekim glavama već par godina realizirana je ove godine. Ponajprije zahvaljujući pateru Damiru, našem prijatelju,  prioru dominikanskog samostana u Bolu i župniku župe Bol na Braču koji nam je ustupio prostorije župnoga dvora na korištenje kako bi ostvarili ovaj projekt naše male udruge.

Cilj projekta je da se članovi udruge s užom obitelji (supružnici i djeca) još više povežu i primjerom uče vlastitu djecu zajedničkom suživotu s bližnjima, prihvaćanju različitosti, žrtvi i samoodricanju za bližnjega, međusobnom pomaganju, uvažavanju i strpljenju.

Uspjelo nam je. Odlično smo funkcionirali kao zajednica, tj. više kao obitelj s mnogo članova gdje se svi brinu o svakome. Posjetili smo neke znamenitosti otoka Brača ostavljene iz prošlosti nama u baštinu te sudjelovali u tradicionalnim procesijama obilježavanja blagdana Velike Gospe i svetog Roka. Svaka večer je završavala pri zajedničkom, obiteljskom stolu uz molitvu, obilje dječjeg smijeha i naravno klapsku pjesmu. Nadamo se da će ovaj projekt naše male udruge prijeći u tradiciju i biti primjer i drugima kako širiti obiteljske vrijednosti i zajedništvo…

Odgovori